23.4.2011

Kuura's obedience training

Treenit aloitettiin vähän erilaisella ohjatun noudon treenillä. Eli ideana oli, että koira stopataan = liikkeestä seiso ja sen jälkeen vietiin lelut ja tehtiin normaalisti ohjatun noudon suunta harjoitus. Kuuralla meni tämä tosi hyvin. Tehtiin vähän erilaisia versioita ja välillä tehtiin oikeeta ja välillä vasenta suuntaa.

Tämän jälkeen teimme ruutua alustalla. Mulla oli TAAS unohtunu alusta kotia, mutta onneksi treenikamu auttoi ystävää hädässä ja lainasi omaansa. ;) Kuura juoksi hyvällä vauhdilla ja pysähtyi hienosti alustalle. Ilmeisesti lelutreenit on tehny tehtävänsä ku vauhtia piisas!! Tehtiin sekä lyhyellä että pitkällä matkalla ja hyvin sujui.

Lopuksi tehtiin temppurata. Eka piti koira saada irtoamaan n. 3 metrin päähän ja sinne maahan. Kuura ei älynny ei sitten millään mitä "eteen" tarkoittaa.. (Olen harjoitellut tätä sekä PK puolta että agilitya varten.. :DD) Mutta loppujen lopuksi sain sitä sen verran eteenpäin että loppumatkan K pakitti narun toiselle puolen ja maahan meni samantien käskystä. Sitten piti tehdä maahan-istu-maahan-istu kaukoja.. Mä nakkasin epähuomiossa Kuuralle palkan ja tietenki K tuli mua kohti ja uudestaan piti saada se sinne narun toiselle puolen ja maahan! :DD Tämän jälkeen tehtiin nouto eli koiran piti maata niin kauan että nakkasin kapulan ja käskin sen hakemaan sen. Ihan ok muistaakseni nouto meni.. Tämän jälkeen suora seuraaminen (se oli hyvä!) ja sitten jätettiin koira istumaan ja itse käännyttiin 360 astetta. Kuura istu koko tämän ajan tosi hienosti. Sitten pakitettiin mutkitellen merkkejä. Sitten pakitettiin yhdessä merkkejä pujotellen.. eli koira oli seuraamisasennossa ja siinä piti pakitella. Sitten koira laitettiin innokkaasti maahan ja lopuksi luoksetulo. Hyvin meni! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti