7.3.2013

Treeniä treeniä

Kivasti on molemmat koirat kehittyneet ohjatuiden tokojen myötä. Vielä kun löytyisi tarpeeksi aikaa kotona treenaamiseen...

Mayn kanssa ollaan tehty muutaman askeleen seuraamista ja pikkuhiljaa alkaa neidin päähän iskeytymään se oikea paikka. Malttiakin on alkanut löytymään eikä enää sinkoile sinne tänne nami mielessä.

Seisominen ollaan saatu jo ihan ok mallille, mutta vielä sen kanssa on hinkkaamista. Jostain syystä niitä jalkoja ei voi pitää paikallaan! :D Saa nähä saanko mä tätä ikinä opetettua kunnolla.. Kuura ku oppi tämän niin helposti ja Kuuran seisominen on sen parhaimpia liikkeitä...

Mayn kanssa myös otettu etupalkka käyttöön paikallaolossa. May vetää tosi helposti lonkalle. Ilmeisesti tulee niin tylsää, ettei jaksa maata oikein.

Käytiin Mayn kanssa eilen noutokurssilla ja saatiinkin hyviä vinkkejä. May ottaa kapulan jo kivasti suuhun, muttei kovin kauan malta pitää sitä. Vauhdikkaasti juoksee kapulan noutamaan ja tuo sitä jo jonkin verran mua päin. Nyt sitte tuota kapulan nostoa / pitoa treenataan ja siinä sivussa tuota vauhdikasta noutoa. Noudollahan ei ole mikään kiire, joten treenaan sitä maltilla. Nouto on mielestäni yksi tärkeimmistä liikkeistä enkä halua pilata sitä hosumalla.

Kuuran kanssa alkaa olla ruudun palikat hyvällä mallilla. Pysähtyy käskystä, menee maahan, makaa paikoillaan hyvin, tulee hyvin luokse seuraamaan.. Hinkkaan vielä osia erikseen ja jossain vaiheessa kokeilen koko liikkeen tehdä.

Ohjattu nouto oli yllättävän hyvällä mallilla! Kuura meni hyvin merkille, haki oikean kapulan ja toi sen (melkein) oikeaan asentoon. Kuuralle pitää sekä luoksetulossa että noudossa treenata sitä loppuasentoa. Tauon aikana se on selkeästi hiukan unohtunut.

Viimeksi kun tehtiin seuraamista K ei tehnyt sitä hyvin. Ilmeisesti remmi oli ikävästi edessä. Mä en vaan uskalla päästää herraa irti siellä hallilla. Ärsyttää suunnattomasti kun en luota koiraan, mutta kun en luota niin en luota. :/ Kotona tehtiin tänään irti seuraamista pihalla ja seuras tosi kivasti.

Liikkeestä maahanmeno ja istuminen meni Kuuralla tänään totaallisesti sekaisin. Ennen ei ole näitä sekoittanut? Kahdesti tein pelkkää maahanmenoa ja molemmat istu. En sitten tiedä oliko syynä kylmä maa.. Ei varmaan oikein tehnyt mieli mennä sinne maahan.

Tänään oli Kuuralla ihana motivaatio eikä haistellut yhtään. Se hallin matto on ilmeisesti ihan liian täynnä kaikkia ihania hajuja.. Onneksi toukokuussa päästään ulos treenaamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti